norahansen.blogg.se

Helt halv död.

Publicerad 2016-04-30 19:05:00 i Allmänt,

När jag vaknade imorse kändes det som om varenda muskel i min kropp gjorde ont. HEEJ träningsvärk ;)
Red både Mir och Nipsu igår, ganska krävande pass också :D
Mir var JÄTTEfin. Helt 100 % hela tiden. Det var bara jag som gjorde lite missar ibland. 
Vi jobbade med bommar, 16 m emellan, jag jobbade på att komma på olika galoppsprång. 
Vi fick in både 4, 5 och 6! 
Han var superkänslig, lyssnade hela tiden och var jättemjuk i munnen, man fick verkligen den där gummibandskänslan mellan handen och munnen. Man behövde knappt röra tyglarna alls. Om man ville att han skulle korta, så satt man bara och spände magmusklerna och höll om med benen, om man ville länga, så var det bara att lätta lite, och tänka framåt! Vi jobbade även med klockan. Alltså den här övningen. 
Fyra bommar med fyra steg emellan, det var lite klurigt, men vi fick in det till sist!
Jag provade även att göra en övning som kallas fyrklövern. Han lyssnade lika bra där. 
 
100 av 10 till Mir igår <3
 
Nipsu jobbade också på helt okej, hon hade blivit riden så lugnt innan, så hon stressade upp sig lite gran i slutet. Men försökte jobba igenom det så gott det gick. Vi travade lite över cavalettibommar, och skuttade lite över ett hinder med en vattenmatta som råkade stå på ridplanen :) Red Nipsu väldigt sent på kvällen, och måste faktiskt erkänna att det är SÅÅ skönt att rida på kvällen. Allt är lugnt och tyst, och solen var jättefin i går kväll. Tvättade sedan hennes ben ordentligt med tallsåpa. (Som om de någon gång skulle hållas rena men...) 
Idag, så var det bara att orka kämpa lite till på dressyrträningarna!
Nipsu var på sitt lite latare humör, men det passar för dressyr egentligen bättre. Gillar inte att rida på dressyrträningar då hon bara stressar!
Vi jobbade med att få hennes huvud att böja sig lite mer innåt, och med skrittbommar. Alltså samma sak som cavalettibommar men i skritt. Herregud, det är mycket svårare än man tror!
Vi fixade det senare, men det var faktiskt en svår uppgift...
I galoppen först, så var hon riktigt lugn och fin. Dock så blev den andra galoppövningen vi gjorde ganska stressad. Hon blir stressad ganska lätt då hon vet att det är galopp som gäller. (Alltså då man har galopperat första gången och sen ska lyfta galopp igen) OCH då är det VIKTIGT att man korrigerar det. Nipsu lär sig HUURR fort som helst hur man ska göra fel, så man måste hela tiden va på sin vakt och korrigera. För om hon lär sig att den andra galoppen ska vara stressig, så är det himla svårt att få henne lugn igen. Nåja... Vi får försöka lösa det helt enkelt. 
Hade lite skönhetsbehandling åt henne sen, lade hovolja på hovarna, kylde benen, stretchade, och lade värmeliniment på ryggen. MYSIGT åt en duktig ponny :)
 
(Nu är Nike hemma och kan säkert snart komma och fota lite, så snart får vi lite nya bilder hit!)
 
 
HAHA... SÅÅÅ jag. Behöver denna tröja

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela