norahansen.blogg.se

Leva i två världar

Publicerad 2014-01-17 18:06:53 i Allmänt,

Det hette som sagt temadagen som var idag.
Det kom såna som har varit flyktingar från olika ställen i världen, t.ex Afganistan, Iran, Vietnam o.s.v 
till vår skola idag. Först var allihop, och hela skolan i festsalen och alla presenterade sig. Så hölls det ett tal, och så var det en man som ville visa någon slags form av akrobatik! Jättecoolt! :)
Vi hade inga vanliga pass, så vi gick först till biologisalen, och där höll en flicka som hette Razia, eller nåt sånt en lektion åt oss. Hon kunde jättebra svenska för att bara ha bott i Finland i 2 och ett halvt år, och vi fick smaka på Afganiskt bröd! Det smakade lite som o rostat rostabröd, men det var gott ändå! 
Hon pratade om hur det var att gå i skola i Afganistan, och om hur det var där. Jag tyckte inte det lät särskilt säkert att bo där. Jag skulle varit rädd! 
Pass nummer 2, så kom vi in i ett klassrum och där luktade de mat. HOn bjöd oss på vårrullar! Där stod en kvinna i gul lång klänning och berättade om sitt liv i Vietnam, och när hon var på ett flyktingläger i Thailand... Den historien var verkligen hemsk.
De skulle över från Vietnam till Thailand tror jag och de var på en båt i 2 månader typ, och en vecka var de HELT utan mat! De samlade regnvatten att dricka på plastik och ännu till på köpet hade hon hand om en 5 månaders baby! Den historien var verkligen rörande, och jag fattade knappt att det kunde vara sant!
Tänk hur smutsigt, svettigt och hungrigt det måste vara där! 
Där man måste fly för sitt liv! Och försöka ta sig fram till säkrare platser. Och allt detta på grund av andra männsikor, oftast. Hur kan man ens ha samvete att göra så? Att få så många människor att lida! På grund av bomber och massa sånt! Hemskt! Verkligen...
 (Bilden hittad från Google)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela