norahansen.blogg.se

đŸ˜ŠđŸŒžâ€

Publicerad 2017-05-21 11:02:13 i AllmÀnt,

HĂ€r Ă€r nĂ„gra söta bilder av Mir (och mig) som jag tog igĂ„r! Har inte kommit sĂ„ mycket uppdatering av nya bilder pĂ„ honom hĂ€r (eller uppdatering överlag) men nu fĂ„r ni se 😃 Solen sken igĂ„r! Och idag med! 😊 
 
Han Ă€r jĂ€ttesmutsig Javet 😂😂 rullat sig i hagen sĂ€kert 100 gĂ„nger!
 
 

Hejj igen! TĂ€vlingsuppdatering!

Publicerad 2017-05-09 11:03:52 i AllmÀnt,

Hello! :) HÀr sitter jag pÄ hÄlpasset igen och skriver. 
Det blev vÀl 6 dagar sist jag skrev tror ja? OjdÄ.. :D
Kom inte riktigt pÄ nÄgon "struktur" för det hÀr inlÀgget sÄ slÀnger vÀl bara hit allt vad jag har och sÀga. 
 
I söndags sÄ var det dags för tÀvling igen med Mir. VÄr tredje tÀvling tillsammans men andra nu i vÄr. 
Det var en ganska samma typ av tÀvling som jag skrev om i förra inlÀgget. Jag startade 80 och 90 igen. 
Allt gick egentligen bra, var ganska nervös och snurrig i huvudet före vi skulle Äka för jag fick egentligen sköta allt runt omkring tÀvlingen (som nÀr vi skulle Äka, vilka tider osv osv) sjÀlv. 
Jag hade en jÀttebra hÀstskötare med, Emilia :D Hoppas hon vill komma med mig flera gÄnger för jag tyckte det gick jÀttebra och det var SUPER att ha henne med som support!
Lyckades ta med allt som skulle med UTOM Mirs tÀvlingsnummer... Hehe, man kan ju inte komma ihÄg allt! Jag fick lÄna ett tÀvlingsnummer av Lina, sÄ det fixade sig som tur!
PÄ tÀvlingen gick det ganska sÄ bra, första tÀvlingen nu utomhus. 
Mir var jÀttetaggad och uppförde sig som vanligt jÀttebra! Hur cool som helst hela tiden. 
Kanske liitte mindre taggad pÄ banan Àn om man jÀmförde med förra tÀvlingen, men det krÀvdes bara lite mer ben och bestÀmdare ridning frÄn mig sÄ funkade allt som det skulle!
I 80cm sÄ glömde jag dock att rida till sexan...
vilket resulterade till att jag hoppade fel hinder... skit ocksÄ. 
Jag var SÅ arg nĂ€r jag kom ut frĂ„n banan ska jag sĂ€ga... SÅ arg.
För Mir hade gÄtt sÄ jÀvla bra men sÄ skulle förstÄs jag klÄpa mig sÄdÀr. Skit skit skit. 
NÄja, det mÄste vÀl hÀnda det nÄgongÄng ocksÄ? Och bÀttre att göra det felet nÀr man Àr nÄnstans pÄ en liten lokaltÀvling. Fick bara försöka ladda om sÄ gott det gick. Mir hade ju ÀndÄ varit super hela tiden. 
I 90cm sÄ gick det mycket mycket bÀttre!
Jag tyckte jag red i en bra galopp och jag fick till vĂ€garna och KOM IHÅG banan!
Alla avstÄnd och sÄnt stÀmde kanske inte perfekt, men det Àr inget som jag tycker Àr sÄ jÀttefarligt just nu. Det kan man bara trÀna trÀna trÀna. 
Sista hindret var ett rÀttuppstÄende och vi kom kanske liittee nÀra och skitpetade ner det. Vilket resulterade ingen omhoppning. Lite synd för jag skulle ha velat hoppa omhoppningen ocksÄ. Men jag var mest av allt glad för att jag fick till den banan jag ville ha, med rÀtt vÀg och en duktig hÀst. 
 
Det var den tÀvlingen, tack till Pappa, Mamma, Emilia och Malin :D JÀtteglad för er support! Vi trÀnar vidare, nÀstan tÀvling tros ska bli pÄ kristhimmelsfÀrd.
Bildresultat för quotes about failure and success
 
Bildresultat för quotes about failure and success
Bildresultat för quotes about showjumping
 
 
 
 

3 maj 2017

Publicerad 2017-05-03 06:28:37 i AllmÀnt,

Hej pÄ er! :D
Första maj avklarat, nu blev det tillbaks i skolbÀnken igen.
Ni kanske vill  höra om hur det gick pÄ tÀvlingen i mÄndags? Jag ska berÀtta!
 
Jag tyckte i det stora hela att allt gick helt bra. Mir skötte sig fint hela tiden, han var inte stressad eller fick nÄgot "hjÀrnslÀpp" som han kan fÄ ibland Àven fast han Àr 20 Är hehe.
Nej, han hade koll pÄ lÀget, fullstÀndigt stencool.
Riktigt fin pÄ uppvÀrmningen, först var han riktigt lugn och nÀstan lite pÄ slöare sidan, men nÀr jag började hoppa en oxer sÄ tÀnde han till och blev supertaggad.
Första banan minns jag knappt nÄgot av, för det gick sÄ fort haha!
Mir hade som sagt, lÀget under kontroll och hade kalaskul! Jag satt mest och tÀnkte pÄ vart vi skulle nÀst. Resten for av bara farten.
I omhoppningen sÄ glömde jag att titta pÄ ett hinder i tid och Mir mÀrkte lite för sent att det var det hindret vi skulle hoppa, sÄ han rev det. Lite surt nÀr vi skulle ha blivit andra om vi inte hade rivit. Men men, jag skulle ha tittat i tid,  det var inte placeringen jag red för. SÄ jag Àr supernöjd i alla fall.
90s klassen gick vĂ€l helt okej den ocksĂ„. Mir var om möjligt ÄNNU mer taggad Ă€n pĂ„ förra banan, han bara studsade runt pĂ„ uppvĂ€rmningen i vĂ€ntan pĂ„ sin tur. NĂ€r det sen var vĂ„r tur sĂ„ travade jag runt för att visa honom hindren (lĂ€ttare sagt Ă€n gjort dĂ„ han var vĂ€ldigt het) och jag lyckades dessutom göra typ vĂ€rldens underligaste minivolt i galopp före jag började, minns inte hur jag tĂ€nkte dĂ€r haha?! NĂ„ja, det kan man göra bĂ€ttre pĂ„ nĂ„n annan tĂ€vling.
90s banan gick helt bra den ocksÄ.
Jag missade mig pÄ linjen frÄn 2:an tilll 3:an, jag skulle ridit ut till manegevÀggen för att fÄ en bra och rak linje till en oxer, men det gjorde jag inte, sÄ vi kom lite nÀra och rev det hindret. Tappade bort rytmen lite efter det, men vi kom felfritt genom resten av banan, men kom dÄ inte till omhoppning.
För att vara första tÀvlingen sÄ gick det hÀr ÀndÄ mycket över mina förvÀntningar!
Mir var en riktig klippa för mig, han blev sÄ taggad inne pÄ banan att jag ocksÄ blev det haha ;)
MÄste bara lÀra mig att vara liitee mer fokuserad och minnas allt, och det Àr lÀttare sagt Àn gjort. Men det gÄr ju bara att öva pÄ.
Nu Àr det tÀvling pÄ söndag igen, vi laddar om till det. Hoppar samma klasser som sist.
Vill sÀga tack till Nike som var min hÀstskötare Ät Mir och den som höll lite koll pÄ mig haha <3
Och till Pappa som var med och körde :) JÀttekul dÄ Mamma och Dennis var dÀr ocksÄ Àven fast de inte Àr hÀstmÀnniskor precis ;)
 
 

Senaste inlÀggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela