norahansen.blogg.se

Så himla fint väder 😊👌

Publicerad 2017-02-26 10:41:06 i Allmänt,

    Hej! Längesen var det ja? 😉
Jag fick sportlov i fredags, tack och lov. Det behövdes. 😧 
Sen dess så har det kommit jättemycket snö och vädret har varit så superfint! 🌞
Egentligen så tycker jag att snön skulle kunna hålla sig borta och våren skulle komma hit igen,  men man får väl göra det bästa av situationen. Sol och snö är väl heller inte så tokigt va?😊
Bara en random bild från en utedag vi hade i skolan tidigare i veckan 😅
Igår var jag ute i terräng med Mir och körde lite galopp intervaller. Det var skitkul! 😂
Mir var stark så in i norden emellanåt och vi hade lite problem till först med stället jag hade valt ut att vi skulle galoppera på. Det var några stockar på ena sidan vägen hehe 😉 men i slutet så galopperade vi lugnt förbi dem och Mir brydde sig inte alls 😄 Han frustade mycket och vi hade lika kul båda två! Mir - 20 år? Näe aldrig i livet 🐴
Idag tycker jag att det skulle vara kul med lite backträning. Det är så fint väder att jag helst skulle vilja göra det 😃 Men antingen så trimmar jag på plan eller i backarna. Vi får se 😆
Nu ska jag fara till stallet snart, hej hej! 👋
 

Stockholm i mitt <3

Publicerad 2017-02-19 18:10:54 i Allmänt,

Jag tillbringade ju min förra helg i Stockholm med min syster, och det var den bästa helgen på väldigt länge.
Allting gick jättebra med alla flyg och allt och vi bodde hos min Mammas kusin och det var supermysigt.
Vi kom dit på fredag, for hem på söndag och på lördag kväll var det ju konsert. Jag lovade er en liten "resension" och jag har mycket bilder att visa er!
Fredagkväll
Lördag på dagen, jag och Niek gick runt i stan och fikade bland annat,
 
Här satt vi i bilen påväg mot Globen :D
Vi stod och köade ganska länge först förrän vi slapp in, det var folk som hade köat där sen kl.07. på morgonen så det var helt SJUKT. Kallt var det också, men vi slapp till sist in då klockan var ungefär 18.30.
VIGILAND och Samantha J var där som "förband" eller vad det nu heter och de var jättebra.
Jag och Nike hade ju ståplatser, och vi fick enligt mig jättebra platser, jag stod kanske 5 m från scenen och under konserten så kom M&M hur många gånger som helst fram till där jag stod.
Det är alltid en ganska häftig upplevelse att se någon som man har sett på bilder så många många gånger förr och sen VERKLIGEN se dom i verkligheten. De ser alltid lite annorlunda ut än vad man har tänkt sig. För mig var det åtminstone så när jag till exempel såg Nellie Berntsson och Tobbe Larsson för första gången. Såklart man vet hur de ser ut, och man har hört dem prata på film så många gånger, men det är alltid lite speciellt att se dem IRL.
De flesta bilderna är tagna av Nike för hon hade en lite bättre kamera :D Jag filmade mest!
Showen var helt amazing, verkligen så cool och det märkts att de har lagt ner mycket jobb på den!
När jag ser på bilderna så vill jag bara tillbaka! Det var så jättekul!
Jag tycker faktiskt att den var helt värd att gå på, och nu kanske ingen riktigt tror mig för att jag är en MMer som säger det. Men Nike som inte är något fan så tyckte också att den var riktigt bra ;)
Helgen var bland de bästa på länge, jag ska verkligen gå på konsert flera gånger
<3
 

Magsjuka? - Nej tack.

Publicerad 2017-02-15 15:31:17 i Allmänt,

Även jag tycks tydligen har fått magsjukan som går runt överallt nu, den kom verkligen inte på ett bra tillfälle, men åtminstone inte före resan till Stockholm utan efter.
Började på må riktigt illa efter att jag var till stallet igår, och natten har varit riktigt jobbig.
Mår dock helt okej för tillfället, men de enda jag har ätit idag är en handfull blåbär, lite vindruvor, en halv banan och druckit Jaffa. Är ju hungrig, men man vill inte äta något alls.
Hoppas detta försvinner snabbt! Jag vill aldrig vara sjuk, men nu har jag faktiskt inte riktigt tid!
The worlds cutest Bono <3
 

Idag så flyger jag!

Publicerad 2017-02-10 11:55:08 i Allmänt,

Va? Vadå flyger?
Kanske någon kan tänka... Jag ska uppdatera/förklara för er!
En grej som är på min bucketlist för det här året är att gå på MINST en konsert.
Jag har aldrig varit på en förut, och jag tror att det skulle vara en riktigt cool och rolig upplevelse.
I augusti 2016 så beställde jag mina konsertbiljetter och jag har väntat ända sen det.
Jag ska på M&Ms konsert i Globen i Stockholm! Yee ;)
Konserten är imorgon, och jag flyger till Stockholm idag efter skolan.
Jag ska gå med Nike, min syster alltså. Det ska förövrigt bli jätteroligt att träffa henne också.
Allt är slutsålt, så hela Globen kommer att vara fylld. Gaah!! Kan inte vänta!
Ska nog skriva någon "resension" om konserten här sedan. Men försöker att nu för tillfället bara ta det som det kommer och inte hoppas på någonting egentligen!
Det hände också en liten lustig grej igår hihi!
Jag skrev på Twitter att jag taggar som in i helsingland för konserten i helgen. Och gissa vem som svarade?!?!
Jo, det var faktiskt Marcus & Martinus som svarade :D Alltså de var dom, på riktigt. Inte något fakekonto!
De skrev att de tycker att de ska bli roligt :)
Jag blev helt sjukt förvånad och helt sjukt glad!! Det gjorde verkligen min dag <3
Så... Nora blir en crazy fangirl i helg då alltså. Haha. But you only live once!
Bildresultat för marcus & martinus spektrum
Bildresultat för marcus & martinus spektrum
 
Från samma konsert som jag ska på, fast den var då i Oslo Spektrum.
Var förresten på träningar igår med Mir också. Tänker inte skriva något längre om det. Men vi hoppade en liten bana och det gick riktigt bra! Var nöjd med Mir på träningen, men han var helt tokig när vi hade lastat ut honom. Har någon något recept på hur man får det att inte slå slint i huvudet på 20 åriga hästar? KOMMENTERA OM NI VET hehe ;)
 

Måndag Once Again

Publicerad 2017-02-06 20:09:54 i Allmänt,

Hej 😊
Måndag var det igen alltså. Skoldagen gick rätt så trögt men fick sluta lite tidigare så det var ju något positivt! 😃 Mamma var också hemma då så hon kunde skjutsa mig till stallet så jag kunde rida Mir ännu när det var ljust ute! Solen lyste och det var perfekt väder för att.....
Rida barbacka!
Fast det var kallt så är det ändå sjukt mysigt att rida barbacka lite emellanåt tycker jag 😉 Mir var superduktig och skötte sig snällt😆
Ni får en fin bild på mig från hästryggen 😂 såhär ser det ut typ varje vardag för mig 😊
Nu har jag kämpat med matteläxan i över en timme så nu får det räcka! Har nog på känn nu att jag inte kommer att skriva matte i studenten. Har inget mattehuvud alls känns det nu 😉 men bara att överleva.
Kanske jag skriver finska istället för matte? Har ändå alltid varit bättre på språk 😃 Sitter faktiskt för tillfället och lyssnar på Isac Elliots och Mikael Gabriels låt Rullaan. Den är riktigt bra och chill🎵 Check it out!
Nu ska jag fortsätta med engelska och sen sova! Godnatt, syns imorgon 😄
 

Dagens Mir <3 + vardagssnack

Publicerad 2017-02-04 18:09:13 i Allmänt,

Helllooo! 
Hur har ni det? Har det bara bra själv tack :)
Fick äntligen en dag som jag fick sova ut och få några extra timmars sömn i systemet. Det är så skönt att sova mycket! 
Var igår, fredag alltså till Ericas med mina girls ;) Utom en som saknades. Och det var riktigt mysigt. 
Vi var inte där så sent, men det var jättekul ändå. Jag var så sjukt trött då jag kom hem, somnade 11 och steg upp halv 10 :D
Idag har jag inte gjort så mycket annat än att rida Mir, pratat med Nike på Skype och spelat lite piano. Skönt, har inte så mycket planer för imorgon heller. 
 
 Dagens Mir då? Eller kanske dagarnas Mir hehe. 
 På lördagar så brukar jag alltid fara ut i terräng med Mir. Det har bara blivit så att lördagar är "terrängdag" och det gillar jag! Vägarna hade det kommit lite snö på så det gick att trava och galoppera något smått. 
Mir uppförde sig exemplariskt enligt mig. Var rätt så cool och försökte inte hitta på några fasoner som han har för sig ibland ;)
Utom en då förståss! Hehe. Det var när jag hade svängt om på en väg så att vi inte var påväg hemåt. Den var ganska mjuk och bra så jag tänkte ta ett galopplyft och galoppera kanske 20 m. Jag gav galoppskänkel och Mir liksom stannade nästan av. Han saktade liksom in och bara "Va? Galoppskänkel? Är du seriös?" 
När jag släppte en milli i handen så tog han det som ett "YES!" och drog upp en liten glädjebock och sedan satte han iväg. Jag bara skrattade och det var tur att jag redan stog lite i lättsits och var beredd på det. 
 
Han tappade först en baksko här för ett tag sen och det gjorde att jag inte kunde rida alls. Fick en att komma och slå på skon dagen efter tack och lov för det var så isigt att det inte riktigt gick att ha honom i en hagen där han kunde gå. 
Han tappade några dagar efter ena framskon så då fick det bli hovslagare till det. Han skulle ändå skos nu så det passade ju bra. 
Han har varit lite stel och hängig några gånger i den här veckan. Varit lite omotiverad osv, han har gjort det han ska men varit för hängig på innertygel (speciellt i vänstervarvet) och lite för loj helt enkelt. Då får man bara jobba sig svettig, försöka att inte kräva för mycket och ha tålamod med förhoppningar på att det ska gå bättre nästa gång! 
Igår var han riktigt bra :) Jag var supernöjd och ville aldrig sluta rida i slutet!
Här är typ en på 5 minuters gjord PAINT ritning av den övning jag red igår. Jag försökte förklara den med ord, men det blev så krångligt att det blir kanske lättare för dig att se m.h.a. den här bilden. 
Där det är blått så travar jag, där det är grönt så skrittar jag och där det är rött så gör jag en halt. 
Så jag travade alltså in i mitten av ridplanen, fokuserade på att hålla Mir rak. Sen svängde jag antingen till vänster eller till höger. Gjorde ofta en volt i det varvet jag svängde till så jag skulle få böjningen och ställningen helt ordentlig. Mir vill gärna slarva i såna situationer och det är min uppgift att hålla oss på rätt spår hela tiden.
Sen en kontrollerad halt från trav och  sen fram i skritt. Rakställ rakställ tills jag tar trav igen. Tar åter igen om det behövs en liten volt i hörnet för att få honom att lyssna och böja och ställa sig bra. Om han ställer sig bra i hörnet så lämnar jag bort volten och bara rider igenom hörnet som vanligt. Sen in till mitten och samma sak åt andra hållet. Jag gjorde förstås det här i båda varven. 
Traggla traggla, jobba jobba. Nu är jag inte någon expert på massa olika övningar och jag rider dom verkligen inte perfekt heller. Men jag tänkte att det kan vara kul att dela med sig. För jag får ofta inspiration av andra! 
Jag kanske inte är så duktig, men man måste börja någonstans och försöka sitt bästa varje dag. 
Mir hjälper mig mycket redan bara med det. Då han går rätt så gör jag rätt också. Han är lite som min ridlärare varje dag! 
Om ni har någon övning som ni brukar göra så skulle det vara kul att veta! Man behöver många såna här slags övningar på vintern vet ni :)
Hoppas ni har en fin lördagskväll :D Vi hörs hörni!
 
 

School school

Publicerad 2017-02-02 16:52:24 i Allmänt,

Bild från idag 😊
Hur har ni det i skolan just nu? Stressigt?
Jag har väl inte det så farligt just nu, men provveckorna börjar smyga sig på. Så snart är det inte så lugnt mera 😉 Är dock väldigt trött på skolan. Ingen motivation liksom! 👎
När jag är så omotiverad som jag är just nu så brukar jag tänka på att åtminstone få sova. Allting blir tusen gånger tyngre på lektionerna om man inte har sover tillräckligt på natten. Och om jag har sovit någålunda, typ 8 h eller mer så brukar det gå helt bra att hänga med på passen! 😆
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela