norahansen.blogg.se

Arg, ledsen, skitarg, skitledsen.

Publicerad 2015-08-31 19:25:28 i Allmänt,

 
Allt jag bara vill göra nu är svära, sparka i stolar och kasta saker omkring mig. Sen gömma mig under täcket i sängen och inte komma ut mera. Näe.... Det går inte bra just nu. 😓
Vet inte om detta är så bra att lägga ut allting nu direkt på bloggen. Men det får då vara. Just nu, skiter jag i allt sånt. När jag skulle lägga på benskydd på Nipsu idag till ridlektionerna, så var hela vänstra frambenet jättesvullet. Och då menar jag verkligen tjockt. Ringde Nike och hon tittade på det. Vi sprang med Nipsu och hon var verkligen halt. Inte så jätte i skritt. Inte alls faktiskt. Det var därför jag inte hade märkt nåt när jag tog henne ut från hagen. men i trav gick det inte. Väldigt halt. 
Nipsu har varit halt några gånger förr. Det har aldrig varit nåt allvarligt. Var inte speciellt orolig.
A föreslog att vi skulle vara med på skrittlektionen  i alla fall, eftersom hon var pigg och glad och inte alls var halt i skritt så skulle svullnaden gå mycket bättre ner på det sättet. 
Det funkade, benet var inte jättetjockt när vi kom tillbaka. Helt ok. Började kyla benet och hon stod jättebra!
(Vilket hon inte brukar göra)
A konstaterade dock att detta förmodligen inte rörde sig om någon liten stukning eller överansträngning. Detta är troligtvis en senskada. 

En annan av stallets föredetta hästar, Ressu, hade en senskada. Han mår riktigt bra nu. Kan tränas dressyr och i terräng. Men det tog typ 4 år för honom att bli bra. Och han blev aldrig helt återställd. 
 
Blir så sjukt arg, så sjukt sjukt ledsen. Jag och Nipsu var påväg uppåt, vi blir bättre för varenda dag som går. Efter varenda träning så säger tränarna "Hon var bra mycket bättre än förra gången"
Senast igår satt jag och kollade på hööks på några nya outfits som jag kanske ska inhandla, har typ redan frågat om jag kan ha N vid Broändas i vinter. (och stå i ett stall som jag hade henne i förra vintern)
En hoppträning för Malin var redan på g. Och nu är allt försört. Jag vet inte för hur länge. 
Det kan ta 3 veckor, 2 månader, 6 månader, 3 år, eller så aldrig. Nobody knows...
 
... Jag gick med Nipsu i ena handen, en ballong i den andra och ett stort leende på läpparna. I ballongen fanns allt, alla timmar och allt slit vi har lagt ner tillsammans, jag går där som ingenting. Plötsligt tappar jag ballongen och den flyger upp i luften jag hoppar och försöker allt för att få tag i den på nytt...
än vet jag inte om jag lyckas fånga den. Om inte, så ryker allt och där står jag och Nipsu helt hjälplösa. Vi kan inte göra någonting.... 😢
 
Ungefär så känns det.
MEN. Ska inte börja dra förhastade slutsatser nu. Vi vet inte helt säkert om detta är någon senskada. Dock, så är det lite svårt eftersom jag har otroligt lätt för att dra förhastade slutsatser. 
Ja, vi får se vad detta leder till. Nu står det på schemat. Skritt skritt skritt skritt på hårt underlag. Tills vidare. 
 
 
 
Love you until the end.... 😘😭
 
 

Venetziad 2015

Publicerad 2015-08-30 12:56:16 i

Hur är läget?
Jag mår bra, är ganska trött och verkligen INTE godissugen. Var tillsammans med mina 4 vänner igår och firade venetziansk (villaavslutning) Det var verkligen superdupermegaroligt!
Vi åt god middag. Lösgodis för 15, var ute och smällde raketer. Och hade verkligen de underligaste samtalsämnena man kan tänka sig :D
Fick inga jättebra bilder på raketerna, men det var jätteroligt!




Så j*vla rolig kväll. Rent ut sagt. Skulle aldrig blivit så kul utan mina bästa, halvgalna och kära Ellen, Erica, Elin och Betta ♡♥♡

Grönt ljus för en lite annorlunda PRAO-plats

Publicerad 2015-08-27 06:51:17 i

Samtalet jag pratade om tidigare handlade om att jag skulle ringa och fråga om en PRAO- plats. I Holland.  Ja, I Holland fortfarande.  
En jättebra ryttare som bor här i vår by. Har sina hästar i Holland på vinterhalvåret. Och ja, jag ska dit på PRAO. Helt sjukt. Ska bli helt Amazing. Skriver säkert mer om det senare!
 :D 
På tal om annat så gick Nipsu Pipsu verkligen hur bra som helst igår. Det hällregnade. Men jag tror att det är Nipsus väder. Hon går alltid bäst då det regnar och är grått och kallt konstigt nog!
Hade inga förväntningar på att det skulle gå bra. Det har gått rätt dåligt på sista tiden. Så bestämde mig för att göra något enkelt. Det blev. Halt, skritt, Trav, halt backa , trav, skritt galopp, trav, halt osv. Allt huller om buller. Bara så att hon inte skulle veta vad som kom näst och ändå inte stressa utan lita på mig.  Vi avslutade med att skutta över några hinder på långsidan vilket var jätteroligt. Hon hoppade skitbra! :) :) :)

:)

Publicerad 2015-08-26 12:49:14 i

Sista passet nu sen hem och rida Nipsu! Ytterst spännande inlägg väntar ikväll :D Håll utkik!

Rida Nipsu i terräng

Publicerad 2015-08-23 17:58:54 i Allmänt,

Hej bloggen! Om ca 15 min kommer Nike och vi ska rida Nipsu och Deli i terräng och sedan till stallet.
Nipsu är ju borta från en lektionskväll den här veckan så det blir skönt. Då får jag rida mer! 😄
Kunde ju inte vara på träning denna vecka så hoppas på en träning den här inkommande vecka. 
Att träna dressyr för Jaana skulle vara kul? 😅 Eller Jenni kanske. 
Det skulle också vara roligt att hoppa lite med Nipsu, men jag vet inte. Vi har inte riktigt något flyt nu, så dressyr är nog det jag tror är bäst att hålla sig till för tillfället. Men för mycket dressyr för Nipsus hjärna är inte heller bra. Hon vill ha fart och fläkt och massa variationer 😂 Åh, det blir till en soppa alltihop med den ponnyn. 😂🐴
Nåja, kanske flytet och sambandet mellan mig och den racerponnyn dyker upp under veckans lopp? 
Vi får se. 😉
 
Om man kollar på annat denna (inkommande) vecka så ska jag ringa ett MYCKET MYCKET MYCKET spännande och nervöst samtal. Jag är så exalterad att jag typ mår illa av att ens tänka på det. Nåja, jag har alltid varit en höjdare på att prata i telefon. Så nog ska jag väl klara av detta 😅😆
Jag ska också på moposkola, fråga efter hälsointyg och ett x-antal andra saker i skolan. Vilket jag heelt glömde bort förra veckan 👍🏻👏🏻 Bra Nora! 
Vi ses senare!
 
~ Pineapple never fails. Stay fresh ~

Idag ska jag paddla

Publicerad 2015-08-21 06:11:09 i

Hejsan! ;)
Har litet tid över nu på morgonen så slänger int ett inlägg :)
Idag i skolan ska vi paddla, har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Måste försöka klura ut det snart också :D. 
Gissa vad jag och Bono gjorde igår?
Vi var ute till hästarna. Vissa går på bete nu. B.l.a. Wilma. Jag tyckte bara att det skulle vara kul att se Bono sitta på en häst så jag lade honom på Wilmas rygg och där satt han! Jag litar till 100% på Wilma. Hon bara står och äter gräs som inget skulle ha hänt. Kolla!
No problem ;)

Halvt sjuk och stressad

Publicerad 2015-08-18 19:43:20 i Allmänt,

Okej, kan ju börja med ett HEJ! 
Måste bara säga först att jag känner mig sjuk, eller nja, inte sjuk. Bara förkyld. Det känns som ett tryck inne i huvudet, vaknade med jättesjuk hals och är allmänt dåsig. 
Skoldagen gick väl rätt bra, bara att jag kände att jag typ nös hela tiden och var ganska trött. 
Suck, EN dag i skolan och redan typ smittad av någon :( Blää.
Om man fokuserar på det positiva. Så var jag på mopedkurs första gången idag!
Det var helt roligt, och vi fick åka hem med bilskollärarens fancy bil! Hehe. ;)
Tänk, att om t.o.m. 2 månader kan jag ha SKOTERKORT! Ahhh :D
Var och kollade Nipsu som gick på lite extra lektioner idag. Hon går lite extra denna vecka men har lite mer ledigt nästa. Så då blir det mer ridning! :) (räknar förståss med att vara lite friskare då)
 
Nu orkare jag inte skriva så mycket mera! Vi ses sen ;)
Hit ska jag på lördag. Så skönt <3

Första dan som nia.

Publicerad 2015-08-17 07:01:47 i

Om 12 min ska jag ut till bussen. Det är sviinkallt ute nu. Men det ryktas om att bli hur varmt som helst på dagen.  Ridlektionsväder? Njäe. 
Byxor -Dr. Denim
Skjorta - Cubus 
♡♥

två punktssits och tre punktsits

Publicerad 2015-08-15 19:27:10 i Allmänt,

När vi var på träning idag så lärde vi oss att sitta i 2 punktssits och 3 punktssits. 
Man sitter antingen en lättsits typ, eller nere i sadeln men ändå lite framåtlutad! Som hoppekipage gör!
Jag och Malin funderade på att kanske detta skulle vara något för Nipsu, att man alltid skulle sitta i 2 punktsits t.ex när man galopperar och hoppar. Då blir det inte så mycket tryck i sadeln och det visade sig idag att hon hoppar mycket bättre då :D
Det är åtminstone värt att testa tycker jag, fast att rida så var helt nytt för mig, får öva på det lite mer!
Efter träningen så städade jag hela stallet, har städvecka denna vecka så allting måste göras rent. Det tog några timmar, men blev i alla fall nöjd. Alla hinkar var skurade och jag putsade och svabbade golvet också!
 

~ Not everyone can hear the silent language between a horse and its rider ~

Publicerad 2015-08-14 20:53:00 i Allmänt,

 
Jag red för en ny tränare på torsdag kväll. Hon är en dressyrtränare som heter Jenni.
Det var en jättejätterolig träning. Vi red bara privat i en halv timme och det som var jättebra och nytt var att vi satt med en liten snäcka i örat så vi hörde vad hon sa. Nipsu var ganska spänd, långt ifrån den formen, viljan och humöret hon kan vara i. Men jag var ändå så sjukt glad! Jag tror att om jag skulle ha ridit för en annan tränare så skulle jag ha blivit besviken på mig själv. Men med Jenni var det rätt annorlunda. Vi tränade inte på nåt speciellt, men vi red i öppna och det tyckte hon var en bra övning för oss. Jag fick en otrolig kick med den där öppna övningen, definitivt nåt jag ska öva vidare på! ett projekt till med Nimfa 🐴 (Nipsus riktiga namn)
När vi galopperade fick jag verkligen den här känslan att jag skulle vilja fråga Jenni rakt ut.
- Hur GÖR du det där?? 
Och ändå var det jag som satt och gjorde allt! 😂
Kändes mest som om hon kom och viftade med ett litet trollspö och vips så var Nipsu där var vi ville ha henne.
Konstigt.... 😅
Not everyone can here the silent language between a horse and its rider... Men Jenni kan definitvt!
 

Ingen rutin, då är bloggen som en ruin.

Publicerad 2015-08-14 17:56:28 i Allmänt,

Alltså hej. Förlåt förlåt. Så här ska det inte vara. Är faktiskt ledsen och besviken på mig själv nu. 😔
Nu måste jag börja uppdatera igen! Så hej alla ni som kanske orkar läsa lite till av mina texter!
Nu ska vi se till att börja på nytt! Vet ni vad jag är sugen på att göra?
En ny header + design! behövs kanske lite va?😂 Ska be Nike hjälpa mig. Ska snart få det fixat, lovar er 😚
Antagligen är andledningen till att bloggen har varit som den har varit på sista tiden, att jag bara har suttit på Ipaden, varit ute i stallet eller gosat med hunden. Bara släppt det mesta och försökt leva lite mera de här sista dagarna före skolan. Vill inte att sommarlovet ska ta slut, en spolknapp tack? 😉
 
 

Nu ska jag till frissan!

Publicerad 2015-08-11 08:23:00 i Allmänt,

Mitt hår är långt och rätt slitet för tillfället, ska bli så otroligt skönt att få klippa mig :)
Ska även inhandla en födelsedagspresent (kanske)
Och ut och rida Nipsu i terräng. Vi ska svettas, både hon och jag! :D
 
 

Malins träning och ridlärare på Finlands andra språk!

Publicerad 2015-08-07 16:58:09 i Allmänt,

Hejj hejj! :)
 
Vaknade kl.8.00 igår morse och hade träning för Malin tillsammans med Nike kl. 10! Det var jättekul vi hade en jätterolig övning som passade Nipsu bra, eftersom hon vill stressa så mycket då hon hoppar så hjälpte de här kurvorna att ta ner farten. 
Gnäll inte på min underbara 5 minuters gjorda paint-ritning!
Alltså de lila sträcken är hinder på kanske 50cm och de svarta linjerna är vilken väg man red.
I galopp gorde vi allt detta! Som sagt så fick Nipsu helt enkelt sköta sig själv. Malin lärde mig att jag sitter och tar det så lugnt som jag kan. Så får helt enkelt Nipsu sköta resten. Om hon kommer helt fel till ett hinder är det inte mitt problem, hennes stress är inte min stress. Om hon stressar så mycket att hon brakar igenom hindret för att hon inte hinner lyfta på benen så är det hennes problem. Inte mitt. 
Men Nipsu är rätt smart, och väldigt försiktig. Så hon river oftast inte alls!
Men om jag tar i tyglarna så hoppar hon med huvudet rätt upp i luften och DÅ river hon ;)
Nåja, rolig övning som jag gärna vill fortsätta med!
Resten av dagen så höll jag och Ina en finsk hästdag. Och ja. FINSK. Jag hade t.o.m en hopplektion på finska. Det gick helt bra för min del, jag fick sagt ganska mycket ;)
 
Idag blev det bara barbacka chill i det fina vädret ;) Och imorgon så har jag privatlektion men nu har jag istället för en elev. Nu 4 stycken :D Vi ska se hur det går ;)
Hejdååå <3

New in 😋

Publicerad 2015-08-05 20:22:56 i Allmänt,

 
 
 
 
 
När vi var påväg hem från Pargas så svängde vi in vid Hööks i ylöjärvi.
Och här är och lite andra saker som jag fick med mig hem 😉
Stövelskaft eller vad det nu heter! Behövdes verkligen mina förra är helt platta!
Zicko hade denna salva och den var skitbra. Så jag köpte om den!
En blå piké från JH collection. Jag kommer att bo i denna 😍
 
Ett par militärmönstrade ridbyxor från CRW. Snygga och sköna att rida i. Rekomenderas!👍🏻👌🏻🐴

Tandläkaren

Publicerad 2015-08-03 08:31:37 i Allmänt,

Hemma i österbotten nu. Är just nu hos tandläkaren. Usch, ajaj. Gillar inte att vara här. :(
Det är sjukt fint väder ute, bara att hoppa i stallkläderna och cykla till Nipsu! Nipsu Deli och Vefas är hemma nu. Så nu står de lite närmare! :)
Var igår och hälsade på dem :D Nipsu kom travamde fram till mig och tryckte mulen i min famn. Love this horse until the end ♡♥♥♡♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela