norahansen.blogg.se

1/2 Prov avklarat

Publicerad 2015-10-27 20:35:11 i Allmänt,

Hej! 
Skrev matteprov idag, ett svårt prov. Men jag kan bara säga till mitt försvar att jag HADE övat. Jag gjorde mitt bästa, sen får vitsorden bli vad det blir. 
Finskaprov på torsdag.  Egentligen så känns det ganska bra, inget är speciellt svårt. Kanske detta kan gå bra för en gångs skull? Vi får se :)
Nipsu går väl på som hon går. Söker fortfarande efter en bättre passande sadel. Hon är nog överlag i en svacka nu. Men allt beror inte på dålig sadel. Det känner jag på mig,  men om vi får fixat en bättre sadel kan jag och hon nog ta oss ur svackan tror jag!
Läs detta. Det gör jag. Gonatt!

Måndag *gäsp*

Publicerad 2015-10-26 06:15:51 i Allmänt,

Valde faktiskt att vara duktig och stiga upp en timme tidigare och fara till skolan på stöd före matteprovet. Känns som om jag övar övar övar.
Men jag blir verkligen inte klokare. 
Matte är väl rätt så omöjligt om man frågar min hjärna.  
Ska bara ta mig igenom den här veckan. Sen är det lätta prov och HOLLAND kvar. 16 dagar. Ja ni hörde rätt. 16 dagar kvar så flyger vi!
Hittade en så rolig bild på fb igår. Stämmer typ in på mig!

Sadelproblem

Publicerad 2015-10-24 20:02:17 i Allmänt,

Usch och nej. Att det kan vara såpass svårt att hitta sadlar åt en häst. 
Prövade en sadel igår som vi hade tyckt att satt helt bra. Har både prövat att ha helt utan någonting allltså helt bara med schabrak och sadel. 
Och med hjälp av svansrem, gelpadd och vanlig padd och stoppare framför sadel. Inget har mer eller mindre funkat. Hon har gått helt bra i trav, men i galopp har sadeln inte funkat alls utan hon har protesterat. 
Hennes vanliga sadel är mycket bättre men den har också börjat sitta dåligt. Suck... att detta ska vara så svårt. 
Kinuskis min representerar min ;)

Hela kvällen igår kväll!

Publicerad 2015-10-23 06:41:42 i Allmänt,

Hallå!
Har fått typ över en natt sprängande huvudvärk och jättesjuk hals. Var helt hängig hela dagen igår i skolan. Siffrona flöt liksom bara ihop på mattetimmen. Så att plugga matte är liksom lite svårt just nu. Nåja, det blev bättre efter maten och jag hade en jätterolig kväll tillsammans med Erica sen! Vi var och serverade till pappas jobb när de hade en slags kväll. Och jag fick prata med jättetrevliga Pargasbor bland annat :)  
Vi lämnade sen en lapp åt köksorna! :D 

Hej hej!

Publicerad 2015-10-20 21:20:46 i

Nu var det en stund sen jag kikade in här! 
Är nu i mitten på en tung vecka. Har ett modersmålsprov i imorgon och massa annat att planera. Jag och Ina ska ha vår första ponnyklubb nu på lördag + att jag har 2 jobbiga prov nästa vecka. Finska och matte. 
Red Nipsulina i går. Hon funkade faktiskt bra! :D så glad över henne!!  vi får höras imorgon fast! Gonatt!

Inget sadelnapp, härligt sällskap, och hästpratsabstinensbesvär

Publicerad 2015-10-17 20:37:34 i Allmänt,

Gokväll bloggen! :D
 
Tyvärr så fick vi inget sadelnapp igår, vi provade först den sadel som såg bäst ut. Den var riktigt bekväm att rida i måste jag säga. Men den åkte också fram när jag hade ridit i den en stund :(
Vi testade också en annan sadel, som verkligen heller inte var bra. Den åkte fram i raserfart. Hade inte ens hunnit trava ett varv så satt jag på manken typ. :(
Men, om vi skulle hitta en svansrem till sadeln som vi testade först, så kunde den nog tror jag funka riktigt bra!
Håll tummarna, igen ;)
Idag red jag barbacka. Bara i fokus på att allt skulle vara avslappnat. 
Jag orkar för sjutton inte med att varenda gång man sätter sig på en häst. SPECIELLT på Nipsu så ska de vara.
Böjningar in, ställningar ut, stöd på yttertygel... näsan in, böj och ställ böj och ställ..... blä blä blää....
Okej, så negativ kanske jag inte är. Men kort sagt, så fullkomligt sket jag i formen på Nipsu idag. Utan hon skulle bara vara avslappnad och lyssna på mig. Jag longerade henne en kort stund vilket funkade jättebra så jag bestämde mig för att sluta för att hon skötte sig så pass bra. Sen hoppade jag upp och tränade på att gå förbi ett "läskigt hörn" på vår ridplan. Nipsu har ju på senaste tiden bestämt sig för att det sitter en hästmördare i just det hörnet och i gårkväll under sadelprovningen gick det verkligen till överdrift. När jag igår bara skulle skritta som vanligt in i det hörnet så var det stopp, backning 13 m. Och sen upp på bakbenen. Även när jag skulle leda henne ut så slängde hon sig minst 5 meter bakåt och nästan slet av min arm i samma procedur. Fint Nipsu... Fint.... :/
Så idag tog jag tag i detta och med en smula övertalning... massa klappar och mycket uppmuntande beröm så gick hon till slut i trav, med sänkt huvud och långa tyglar från båda varven, in i hörnet. 
Yeyy :D 
Red sedan ut på en mycket ytterst trevlig diskussionsrunda i det vackra och varma höstvädret på finaste Kinuski.
Vi skrittade bara men det var verkligen så himla skönt. Om alla dagar kunde vara på det här viset skulle jag aldrig vilja ändra mitt liv över huvudtaget. 
Om jag faktiskt får vara ärlig så har jag känt mig ganska ensam med allt som gäller Nipsu och hästar och ridning i allmänhet under sensommaren/början av hösten. Visst, jag har massa personer som jag kan på ett eller annat sätt diskutera "hästiga" problem med. Men ingen att riktigt dela drömmar och mål och diskutera väldigt invecklade saker med. Jag har alltid bara någon som jag bara ser någon enstaka gång i korridoren i skolan t.ex, som jag bara hinner växla ett par ord med innan lektionen börjar. 
För tro mig. Jag kan sitta i timmar och prata häst. Jag är en brutal hästnörd och det börjar verkligen bli som ett abstinensbesvär just nu är att jag inte har någon ända själ som är helt perfekt sitta och diskutera om Nipsus vätskesamling i vänster kota eller om olika tränare eller om vilken lädertvål som det lönar sig att köpa. 
Förstår någon hur jag menar?!
 
De människorna som jag nu just diskuterar ofta med om sånt. T.ex Elin i bussen ;)
Så har tyvärr inte lika mycket erfarenhet och KNAPPAST heller intresse för sådana saker. 
Jag har ridit och hållit på med hästar i typ 10 år nu. Visst, det är kul med erfarenhet. Men det har väl också sina nackdelar. Det är inte många människor i min ÅLDER och i min NÄRHET som har hållit på med hästar i 10 år. 
Jag menar absolut inte detta som skryt över huvudtaget. Utan detta är nog bara ett slags konstaterande. 
 
Nu har babblat över det här typ helt ointressanta ämnet mot alla håll och kanter. Så knappast hälften förstår vad det är jag egentligen menar. MEN.
 
Jag vill ha en människa som är minst lika hästtokig som jag som vill diskutera med mig med jämna mellanrum om lädertvål, kvalite på stigbyglar, var man kan få morötter gratis och annat intressant. Om ni tycker detta låter intressant, eller känner någon sån person. Call me! //Nora ;)
 
 

Frihetskänsla

Publicerad 2015-10-16 14:26:25 i Allmänt,

Känner mig på något sätt så fri nu då jag kan köra skoter. Man behöver aldrig tänka på att man måste ringa någon förälder som förhoppningsvis är hemma, när man ska hem från stallet och så!
Sjukt skönt ska jag säga! :D
Var mega nervös inför hanteringsprovet, men det gick jättebra. Klarade allt på första gången!
Körde igår första gången till stallet. Och idag till Fammo. Ska snart till stallet igen!
Vi ska nämligen kolla på en ny sadel åt Nipsu. Nipsu har aldrig haft en sadel som har suttit helt 100. 
Men den som hon har nu så åker fram lite grann på bogarna. Så det kan ju inte kännas så speciellt bekvämt. Hoppas innerligt att någon annan sadel skulle passa, annars har jag så dåliga tränings och ridmöjligheter. 
Men, håll tummarna! Vi får hoppas på det bästa!
 

Vilken ända ska jag börja i?

Publicerad 2015-10-14 16:22:26 i Allmänt,

Okej, sista skoldagen avklarad, nu = HÖSTLOV!
Har så mycket jag sk hinna med på 4 dagar att jag typ inte riktigt vet var ifrån jag ska börja. 
Mina klassiska listor kommer fram här igen 😂👌🍂
 
HÖSTLOVET:
Onsdag: Om en timme ca, så ska jag befinna mig hos Elin, vi ska göra den här Bean Boozeld (stavning??) om ni råkar veta vad det är, och spela kort!
 
Torsdag: Väckning kl. 08. KUL! Not.... 😁 Ha en en liten stund ponnydag, för att sen köra till stan och köra
HANTERINGSPROVET!!! Jag vill klara det så himla himla mycket! Då kan jag äntligen få börja köra skoter!
Nej, positiva tankar nu. Nog ska jag väl klara det jag också! 😜 
Sedan ska jag och rida Nipsu senare på kvällen, förhoppningsvis går hon bra på plan. För jag MÅSTE verkligent trimma igenom henne inför hoppdagen på fredag. Ahh... Nervös inför hennes insats då. 
 
Fredag : Kanske kolla på hoppdagen om jag har tid och lust! Förhoppningvis KÖRA till Fammos och äta plättar och så skulle jag måsta baka någonting själv också som husligaläxa. Bara mysa, se på någon bra film och ha sovmorgon!
 
Lördag: Va med Nipsu, bara rida lugnt, men försöka få henne lite back on track igen! Mycket pyssel och kanske lite frihetsdressyr!
 
Söndag: Också rida förståss, men ska försöka vara med mommo ❤️(som btw har kommit hit från Pargas)
Och ja, helt enkelt försöka umgås med lite folk!
 
 
With this face, you can't be sad 😍

Klockan 7 på morgonen

Publicerad 2015-10-14 06:04:12 i Allmänt,

Här någonstans mellan mina morgon alarm så blev jag väldigt trött på mig själv.  Suck.... jag har int bloggat alls. 
Men neehe. Jag tänker bara inte dra upp allt dag för dag vad jag har gjort. Nej! 
Det är från NU  och framåt jag bloggar! Hejhej Nora, skärpning skärpning!
Godmorgon också förresten! Hoppas er dag blir bra!

Optima och Nipsu

Publicerad 2015-10-08 20:02:25 i Allmänt,

Idag var vi till optima med skolan. Det är en yrkeshögskola och så har de också ett ställe som de kallar för Lannäslund och där har de kor, hästar och smådjur t.ex!
Det var väldigt roligt, men njaa... Jag tror nog inte att jag ska söka mig till en yrkesskola. Går hellre i gymnasie. Eller kanske inte hellre. Men är ändå övertygad om att det kommer att löna sig i längden!
 
Nipsu gick väl antagligen helt ok. Vi är inne i en liten svacka nu, men hon uppförde sig rätt okej! Hon böjde sig fint och slappnade av ganska bra. Det gick åtminstone lite bättre än på senaste tiden!
 

This week

Publicerad 2015-10-06 20:42:48 i Allmänt,

Måndag: Hade ridlektioner hela kvällen. Som varje mån dag alltså. Kan säga att lektionen gick bra. Både min som jag hade och den som jag red på. Red Baccus på lektionen jag red själv. Jag och Baccus har aldrig riktigt haft dendär kemin så att säga. Men jag tyckte han skötte sig super och är nöjd med både mig själv och honom!
 
Tisdag: 
Ganska chilldag. Red Nipsu i terräng och på plan. Njaa... det gick inte så bra.  Orkar inte köra värsta utredningen om det nu. Men tror att jag ändrar planerna lite för den hör månaden typ för henne. Mer lydnad. Och lite dra ner på farten. Ska se hur det utvecklar sig. 
 
Onsdag: Bra skoldag. Efter skolan med kompisar.  Ska bli superroligt!
 
Torsdag: Rida Nipsu på planen typ. Kanske åka till stan och köpa lite vinter grejs till Nipsu!
 
Fredag: Rida lugnt i terräng med bra sällskap! :)
Och njuta av att det är fredag.
 
Lördag: Markarbete/skutt övningar på plan. Putsa, borsta och hålla på i timmar :)
 
Söndag: Terrängdag i stallet. Och inget annat speciellt
 
TB Portugal in my ♥

Dressyrträning med Nimfa

Publicerad 2015-10-03 18:44:09 i Allmänt,

Har börjat skriva Nimfa överallt nu istället för Nipsu nu haha, kallar alltid henne för Nipsu i stallet. 
När jag började rida henne och i typ 6 månader efter så visste jag ju inte hennes riktiga namn, utan alla kallade henne för Nipsu. Hon är en Nipsu, hon beter sig som en.
Men såhär skriftligt så är det mycket finare med Nimfa <3
 
Okej... vad ska jag säga om dressyrträningen.
Ja, ja kan ju börja med att säga att Nipsu var lugn och avslappnad, åtminstone till en viss del. 
Hon bökade inte så mycket på i traven som hon brukar. Och hon accepterade liksom mer när jag sa åt henne att ta det lugnt. Jag fick liksom inte svaret:
 
- Men herreeguud va tråkig du är matte..... Vi ska ju springaaa!!!
 
Hon var rätt mjuk och helt okej att böja och ställa, med tanke på omständigheterna. 
Det som jag på någotvis störde mig på var galoppfattningarna. 
 
I höger varv, som också är hennes bättre varv i galopp. Så lyfte hon som en GUD. Hon har aldrig riktigt varit bra på att lyfta galopp. Men hon tog VARJE galoppskänkel i högra varvet och jag behövde bara typ snudda med innerskänkeln. Har aldrig i hela mitt liv ridit ett pass då hon lyfte så bra för skänkeln. Det kan jag sätta en miljon på!
I vänster varv lade hon helt av. 
Hennes dåligare varv är nog vänster. Men hon hade gått riktigt okej i början av passet i vänster varv då vi jobbade med olika travövningar. När det däremot skulle bli galopp, blev hon spänd som en.... ja ja vet inte vad. Och vägrade ens att jobba i traven. Jag försökte gång på gång att lyfta galopp på en volt i mitten. Men antingen lyfte hon fel eller så tog hon inte skänkeln alls. Utan gick där helt döv som om jag ingenting sa. 
Tillsist tog jag henne ut på fyrkantspåret och lyfte galopp i ett hörn. Det funkade på första gången. Hon tog vänsterskänkel hur bra som helst. Och hon lyfte vänstergalopp. från skritt alltså, men vi hade prövat från både skritt och trav. Jaana sa att det sista galopplyftet från hörnet var helt perfekt. Hon verkade inte ha några problem alls med att lyfta, och hon såg inte alls ut att ha ont eller nåt. 
 
Hmmm... det är konstigt.
Om någon skulle vilja ge någon synpunkt på detta så varsågod. 
Jag tror egentligen att det är något i stil med att hon är inne i någonslags testperiord. Nipsu har haft mycket sådana periorder. + att hon kanske också är lite svagare i vänster varv eller något så det är lite tyngre för henne att lyfta. + Att jag inte har ridit henne ordentligt på plan på ca 3 veckor. 
 
Men är ändå väldigt nöjd med träningen! Nästa gång jag rider på plan blir det massa vänstergaloppsfattningar!
 
 
 

Lugnet efter stormen

Publicerad 2015-10-03 11:43:09 i Allmänt,

Helloooo bloggen!!
Här är det verkligen lugnet efter stormen. En sån här perfekt höstdag!
 
 
 
 
Igår var det mörkt, kallt och blåste. Det var verkligen storm! När jag var i stallet och var ute och gå med Nipsu på vår stallväg, så kändes det som om varje träd skulle falla ner på oss. Huh... det var verkligen otäckt!
 
Idag skiner solen, det är sådär lite småkyligt, så man verkligen får ta fram den där extra västen, halsduken och stickad mössa på huvudet! Bara älskar sånt väder <3
Ska om en timme ungefär e mig av till stallet och först leda på en lektion för vuxna. Haha, det ska bli så roligt! De kan ju nämligen inte riktigt rida ;)
Och efter det är det dressyrträning för Jaana!!!
Är såå taggad, men så kan ni nog önska mig och Nipsu lycka till. 
För åh, just det. Vi har inte tränat dressyr på snar 1 månad. 
Nipsu har varit lite skadad kors som tvärs, och hon är ännu inte helt 100%. Men PIGG och glad och visar absolut INGEN smärta. Så då ska vi väl tuta och köra lite försiktigt ;)
Skriver sen om hur det gick på dressyrlektionen! Vi hörs! Hejdåå!
 
#TOPNOTCHPONY
 

Du har blivit... godkänd!

Publicerad 2015-10-02 06:41:54 i Allmänt,

Igår var jag och skrev teoriprov för mopedkörkort. 
Var så nervös att mina händer skakade Haha!
Men jag klarade det! Så nöjd och så glad! Nån körlektion till så kan jag köra skoter :D
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela