norahansen.blogg.se

Nytt bett :D

Publicerad 2015-05-06 20:20:58 i Allmänt,

Det finns en hästbutik i Esse, och under tävlingarna igår så kom jag och Nike på (inte helt plötsligt, det har nog varit planerat) Att Nipsu måste ha ett nytt bett. Nipsu är ganska tjafsig med sin mun. Man måste ha mjuka händer som är STILLA hela tiden. Det bettet hon har haft nu är lite hårt. När man bromsar henne t.ex från galopp-trav så lägger hon upp huvudet i protest. Det spelar ingen roll hur otroligt lite jag tar i tyglarna för att få henne att stanna. Hon lägger bara upp huvudet rakt upp i himmlen ändå. Så vi körde bilen i raserfart till den här hästbutiken. Typ 20 min före de skulle stänga var vi där ;)
Och vi hittade ett bett. A hade föreslagit ett 3 delat gummibett åt henne. Eftersom Nipsu faktiskt beter sig LITE GRANN som en travare, och travare är ju oftast väldigt känsliga i munnen och går på gummibett, så tänkte vi pröva ett sånt. 
Det skulle hon kunna gå mycket jämnare på. 
Så från ett tvådelat bett med en kula i mitten till ett tredelat gummibett. Hoppas det går bra att rida med! Jag testade det idag bara på. Det såg ju ändå helt bra ut!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela