norahansen.blogg.se

Uppdatering på hästfronten

Publicerad 2016-06-12 14:45:12 i Allmänt,

Hejsan! 
Har inte skrivit om Nipsu på länge här, kanske just för att det inte riktigt har hänt så mycket speciellt nu med henne. Men berättar nu i alla fall :D
Nipsu är just nu en oturshäst ;) Åtminstone enligt mig. 
Har gett henne lite ledigt dehär 2 senaste veckorna, just för att hon presterat så otroligt bra, speciellt i hoppningen men i alla andra lägen också! Hon har varit stencool och inte stressat knappt alls under hela maj, vilket är väldigt roligt och rätt underligt om du frågar mig ;)
 
Hon har gott lite på grönbete och haft det skönt. MEN. Hon och de andra hästarna har tydligen busat och lekt mycket i hagarna, vilket har lett till att hon har blivit sprakad i bakbenet, typ strax under knäet . Det såg först ut att bara vara en reva, inget stort sår liksom. Benet svällde tyvärr bara upp på henne och det var ju inte så bra. Ska även tillägga att Nipsu är en superkänslig häst, och oftast då hon får små sår, så sväller typ allt runt såret upp. Bara att kyla, kyla, och behandla det så är det borta!
Det ledde till att vi har missat en tävling, som vi egentligen skulle ha deltagit i. Och vi håller på att missa en till om det här inte blir bättre. 
För igår när jag kollade på såret, så hade nog nästan allting läkt ihop fint. Men det hade varit en "skinflik" ovanpå såret och den hade lossnat och under den var ett djupt hack. Något som jag inte hade upptäckt förr när skinfliken fortfarande fanns kvar där. (svårt att förklara sånt här i text)
Det där hacket hade inte läkt ihop alls, och nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra. Hon går på pencellin (stavning?) kur nu så vi ska se om det hjälper. 
Och som grädde på moset, så hade hon ju dragit av sig ena skon på framfoten idag. 
Bara att ringa hovslagaren och lyckligtvis kunde han komma direkt. Tack Niklas :D
Imorgon är det ridläger vid vårt stall, jag är inte med som en deltagare men ska planera något till det också. 
Hoppas Nipsu inte skulle få mera skador nu. Jag vill ju rida ordentligt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela